Vintern är här, och senaste dagarna har vi haft både forst och snö. Så himla mysigt. 

Jag vet att det är många som tvekar på att boka sin gravidfotograferingen på vintern med rädslan att det inte kommer bli fina bilder, eller att det ska vara för kallt. 


Så jag tänkte därför berätta hur det går till på en gravidfotografering. 


Jag rekommenderar att du har varma leggings på dig under fotograferingen. Dessa köper du själv innan och det finns i många butiker. 


På fotograferingsdagen


Vi träffas i min mysiga och varma studio. Där kollar vi igenom klänningsvalen en sista gång och vi sätter på dig speciella värmedynor på ryggen, baksidan lår, i skorna och ha i händerna för att du ska känna värme när vi är ute och därför kunna slappna av mer. 

När vi sedan kör ut till fotograferingsplatsen. Du kan ha din jacka nära till hands under fotograferingen och jag jobbar snabbare än vanligt för att du ska slippa frysa så mycket som möjligt.


Under vinterhalvåret så fotar jag mer än gärna på förmiddagen, dels för att det blir väldigt magiska med frosten och när solen går upp. Men vill man hellre fota på eftermiddagen 1,5h innan solen går ner så går det också bra. 


Jag är väldigt flexibel när det kommer till tiderna, är det en grå dag så skiftar jag hellre till ett par dagar senare när man ser att solen ska titta fram och det kanske är frost ute, än att missa denna magin. 


Fotografering under december - februari passar er som har BF Januari till mars.